anime small

THE BEAUTY COLLECTIVE

facebook bpin binst b

home

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 00:00

10 λεπτά μόνο

10 λεπτά μόνο
Έχετε να πάτε κάπου και έχετε μόνο 10 λεπτά να ετοιμαστείτε. Δεν έχετε φτιάξει όμως "μαλλί". Τι κάνετε; Τα εξής "μαγικά":

Ας υποθέσουμε ότι το μήκος μαλλιών σας είναι... οτιδήποτε κάτω από το ύψος των ώμων.

Ακολουθούμε το σημείο που τα μαλλιά μας έχουν μια φυσική τάση να κάνουν χωρίστρα. Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε τη χωρίστρα στη μέση.  

 MG 0602-web

1.Χτενίζουμε τα μαλλιά μας καλά και τα χωρίζουμε σε 5-6 χοντρές τούφες, τις οποίες θα "ψήσουμε" λίγο με το ψαλίδι. Αυτό το κάνουμε για να δείχνουν λίγο πιο περιποιημένα, αν είναι σπαστά με τάση να φριζάρουν. Αν είναι πολύ ίσια, για να έχουν λίγο "νεύρο"αργότερα. Extra tip: η θερμότητα τα κάνει πιο γυαλιστερά.

Καλό είναι να βάλουμε και ένα προϊόν ενυδάτωσης στις άκρες...Αυτό, βέβαια, είναι καλό να το τηρούμε, γενικότερα! 

 MG 0607-web

 MG 0615-web

2. Περνάμε λίγο λακ στα μαλλιά για να "σταθεί" η ελαφριά μπούκλα που τους κάναμε αλλά και για να συνεχίσουμε πιο εύκολα στο επόμενο στάδιο.

step2 spray

3. Χτενίζουμε ελαφρώς και κρεπάρουμε, ξεκινώντας από την κορυφή προς τα κάτω και λίγο στα πλαϊνά, χωρίς όμως να υπερβάλλουμε (στο κρεπάρισμα!).

Το κρεπάρισμα το κάνουμε για να δώσουμε ΛΙΓΟ όγκο! Δεν θέλουμε να κάνουμε το ίδιο στα μαλλιά γύρω από το πρόσωπο, οπότε τα κρεπάρουμε από το ύψος των αυτιών και πίσω.

 MG 0624

step3 teasing-backcombing

4.Χτενίζουμε πολύ απαλά τα μαλλιά μας με κοντότριχη μαλακή βούρτσα από το ύψος των αυτιών και πίσω. Τα πιάνουμε σε μια χαμηλή αλογοουρά. Είναι πολύ σημαντικό, να μην χαλάσουμε τον όγκο που τους δώσαμε.

step4 slightly brush

Δένουμε την αλογοουρά μας καλά με ένα λαστιχάκι.

step5 tie a ponytail

5. Με το δάχτυλό μας δημιουργούμε μια τρύπα, ακριβώς πάνω από το σημείο που είναι το λάστιχο. Αυτό που θέλουμε είναι να περάσουμε την αλογοουρά μας μέσα από την τρύπα.

 MG 0712

Tip! Πριν περάσουμε την αλογοουρά μας, θα την "ξάσουμε" λίγο για να πάρει όγκο.

step6 pass it through the hole

step6b ponytail again

 MG 0751

Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές, τις οποίες προτείνουμε να ανακαλύψετε και μόνες σας, αφήνοντας τη φαντασία σας ελεύθερη! 

 MG 0765-web

Θέλουμε και πάλι να δώσουμε λίγο όγκο, οπότε με τα δάχτυλά μας χαλαρώνουμε λίγο την αλογοουρά μας, έτσι όπως είναι γυρισμένη.

 MG 0768-web

6. Παίρνουμε τα πλαϊνά μας και αφήνοντας λίγα τσουλουφάκια ανέμελα (μην ξεχνάμε πως βιαζόμαστε, οπότε δεν δίνουμε σημασία στη λεπτομέρεια) τα στερεώνουμε με ένα- δυο τσιμπιδάκια μέσα στην τρύπα. Περνάμε αυτήν την τουφίτσα που δημιουργήσαμε από την τρύπα.

step7 take the sides  pass them through the hole

Φτιάξαμε κάτι σαν φιόγκο στην αλογοουρά μας! 

Και έτσι ωραία είναι! Τώρα μπορούμε να σταματήσουμε αλλά επειδή μας περίσσευε χρόνος από το δεκάλεπτο, εμείς συνεχίσαμε!

8. Κάνουμε μια πολύ χαλαρή πλεξίδα με την αλογοουρά μας, την οποία θα στερεώσουμε με τσιμπιδάκια (αν σας δυσκολεύουν τα τσιμπιδάκια, μπορείτε να βάλετε μικρό λαστιχάκι και την ουρίτσα να την κρύψετε με τσιμπιδάκι μέσα στην πλεξίδα)

step8 make a loose braid

Τip: για να μην φύγει το τσιμπιδάκι, βάζουμε ακόμα ένα "σταυρωτά".

Είμαστε έτοιμες! Μπορούμε να φύγουμε ή να προσθέσουμε και ένα αξεσουάρ για αυτό το έξτρα "σκέρτσο"!

 MG 0802-web

 MG 0803-web

 MG 0809-web

Ακόμα κι όταν βιαζόμαστε, μπορούμε με λίγη φαντασία να πετύχουμε υπέροχα χτενίσματα. 

Μην το φοβάστε! Αφεθείτε ελεύθερες να κάνετε παραλλαγές και να πειραματιστείτε!

 

Photos by Marcelle Fivaz for Panos Kallitsis Salon

Λ. Κηφισίας 232, 15231, Αθήνα
Τ: 2106770888
E: [email protected]